BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmúlt a félelem – Szárnyakat kapott a Richter

A Richter jelentősen erősödött hétfőn, miután az elmúlt két hétben óriási leértékelődést szenvedtek el a papírok. A papír kikerült az MSCI feltörekvő piaci indexéből, melynek következtében az indexet követő alapoknak múlt péntekig el kellett adniuk papírjaikat.

A Richter részvények árfolyama több mint 3 százalékot emelkedtek hétfőn, és 36 600 forint felett jegyzik a papírt a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn délelőtt.

Az elmúlt héten közel 1,6 millió darab Richter részvény cserélt gazdát. A kiugró forgalmat az magyarázta, hogy a gyógyszerpapír november 30-án kikerült a MSCI feltörekvő piaci indexből. Ennek nyomán az ETF-alapoknak kötelező volt eladniuk a Richtert, elemzői számítások szerint a forgalom döntő része kényszereladás volt.

A Richter több mint 10 százalékot veszített értékéből mióta kiderült, hogy a részvény kikerült az MSCI feltörekvő piaci indexéből.

 

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.