BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötödik napja esik a frank, de a hiteleseken ez nem segít

A frank 1 százalékot esett az euróval szemben az elmúlt öt kereskedési nap során, ám az a frank/forint keresztárfolyamban alig látszik a mozgás.

A frank 1,203-as szintről 1,15-ig esett az euróval szemben az elmúlt néhány nap során, ami jelentős gyengülésnek számít az elmúlt hónapok árfolyammozgásait tekintve. Az alpesi deviza azért eshetett, mert a Credit Suisse negatív kamatot vezetett be a folyószámla-betétekre. A frank esésében az is szerepet játszhat, hogy az elmúlt napokban javult a pici hangulat, így csökkent a kereslet a menedéknek számító devizák iránt.

A forint azonban a gyengülés felé vette az irányt, és kedden 283,5-ös szinten kéthetes mélypontra került az euróval szemben. Szerdán délelőtt viszont már kissé javított a hazai deviza, és újra 283 alá került az euró/forint kurzus.

A frank esése miatt a frank/forint árfolyam 232-es szint közelébe került a hét elején látott 233 feletti kurzusról. Ahhoz, hogy a frank árfolyama lejjebb kerüljön, a forintnak kitartóan erősnek kellene lennie az euróval szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.