BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A végén szórták ki az aprózott Richtereket - Lezúzták a magyar piacot

A BUX csütörtökön 1,78 százalékkal esett, kedvező nemzetközi befektetői környezetben. Az index 348,21 pontot veszített értékéből.

A Richter részvények árfolyama a nap folyamán végig emelkedett, majd a zárás előtti percekben hirtelen eladói nyomás alá került a papír.

A Richter részvények névértéke 1000 forintról 100-ra csökkent. A Richter árfolyama a nap végén érkező eladói nyomás ellenére is mindössze csak 0,27 százalékkal csökkent csütörtökön, 3 570 forintra.

Egy órával a zárás előtt még 3 680 forinton kereskedtek a gyógyszeripari vállalat papírjaival.

A vezető részvények mindegyike nagyobb esést szenvedett el, miközben a nemzetközi befektetői környezet pozitív volt. Az OTP papírjai 2,47 százalékkal értékelődtek le, így 4 935 forinton zárt a bankrészvény.

Az OTP jelentős, több mint 11 milliárd forintos forgalom mellett zuhant.

A Mol 2,32 százalékot esett, 16 605 forintra. A Mol részvényeknek vélhetően nem tett jót, hogy Horvátország újra nyomozást indít a Mol-INA veszegetési ügyben, és ki akarják hallgatni Hernádi Zsolt vezérigazgatót. A Mol továbbra is határozottan cáfolja a korrupciós vádakat.

A Magyar Telekom 1,52 százalékos leértékelődéssel, 322 forinton fejezte be a kereskedést.

A vezető európai tőzsdeindexek 0,5-1 százalék közötti emelkedést mutattak. A piacoknak segített, hogy szerdán este Ben Bernanke, a Fed elnöke azt mondta, hogy hosszabb ideig maradhat az alacsony kamat, és nem állítják le a pénznyomtatást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.