BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hároméves csúcson a dollár

A dollár a 16 leggyakrabban kereskedett deviza mindegyikével szemben erősödött a héten, miután az Egyesült Államok gazdaságáról biztató adatok láttak napvilágot.

A Dollar Index, amely a zöldhasú erejét az USA hat legfontosabb kereskedelmi partnerének devizáihoz viszonyítva követi, 1,6 százalékkal, 84,449-re emelkedett. A mutató csütörtökön 84,530 magasságában, 2010 július 13. óta nem látott szinten is megfordult.

A dollárt pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok erősítették. Júniusban a washingtoni munkaügyi minisztérium adatai szerint 195 ezerrel nőtt az álláshelyek száma az USA nem mezőgazdasági szektoraiban. Az adat messze meghaladta az elemzői várakozásokat, a MarketWatch konszenzusa például 155 ezer volt.

A dollár az euróval szemben 1,4 százalékkal erősödött, az euró/dollár kurzus 1,2806 „mélységében”, május 17. óta nem látott szinten is megfordult. A jennel szemben 2,1 százalékkal erősödött az amerikai deviza.

Egy dollár péntek este 230,75 forintot ért a bankközi devizapiacon. A dollár/forint árfolyam legutóbb április végén járt ebben a magasságban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.