BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárdos csalás a takarékban

A jelenlegi információk szerint körülbelül 1500 nem létező személy nevében igényeltek hitelt a mezőkövesdi takarék dolgozói, összesen egymilliárd forint értékben - írja a Blikk.  A csalók egy idő után szívesen kiszálltak volna, abban reménykedtek, hogy majd egy lottónyereménnyel visszafizetik az elsikkasztott pénzt.

A bank dolgozói állításuk szerint nem haszonszerzés miatt csaltak, hanem azért, hogy a központban azt lássák, jól dolgoznak. A dolgozók egymásból finanszírozták a fiktív hiteleket: az elsőt a másodikból fizetik vissza, a másodikat a harmadikból, és így tovább.

A kitalált emberek iratait fénymásolóval hamisították, és olyan neveket adtak nekik, mint Bezzegi Péter vagy Zsugor János. A nyomozók egy házkutatás során találtak egy listát is, amelyen a nem létező emberek pénzügyeit vezették.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.