BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nagy őszi kiállításokon is elérhetők az állampapírok

Az idei BNV mellett több nagy, várhatóan jelentős érdeklődést vonzó eseményen is saját standdal jelenik meg a Magyar Államkincstár.

A rendezvényeken az érdeklődők már akár helyben is állampapír számlát nyithatnak és írásos megbízás leadásával állampapírt is vásárolhatnak– hiszen ennek adottak a technikai feltételei –, de természetesen választ kaphatnak kérdéseikre is. A Kincstár munkatársai a tegnap a Hungexpón megkezdődött „Csupa nő – vásár és figyelem csak neked!” elnevezésű rendezvényen már várják az érdeklődőket, de jelen lesznek a jövő hét végi Nagy Sportágválasztón és a Nemzeti Vágtán is.

A Kincstár már 2012-ben is saját standdal képviseltette magát a BNV-n és több szakkiállításon. A múlt évben ugyanakkor még a rendezvényeken csak időpontfoglalásra volt lehetőség, számla nyitására, vásárlásra nem. (Utóbbiakhoz egyébként az érdeklődőknek a személyi igazolvány és lakcímkártya mellett az adóigazolványukat kell bemutatniuk.)      

A lakosságnak szánt állampapírok népszerűsége folyamatosan növekedett az elmúlt időszakban. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. adatai szerint július végére teljes állományuk 1412 milliárd forintra emelkedett. A teljes állományból a Kamatozó Kincstárjegyek 766,4 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek 306,1 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvény 324,2 milliárd, a Féléves Kincstárjegy pedig 15,3 milliárd forinttal részesedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.