BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döntöttek: 14-18 milliárd dolláros IMF-hitelt kap Ukrajna

Az ukrán kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) megállapodott a készenléti hitelcsomagról, így Ukrajna a nemzetközi támogatásokkal együtt 27 milliárd dolláros mentőcsomagot kap - olvasható a BBC oldalán.

Az ukrán kormány és az IMF küldöttsége 14-18 milliárd dolláros keretet határozott meg Kijevnek. A további támogatásokkal együtt összesen 27 milliárd dolláros mentőcsomagot ítélt Ukrajnának. A megállapodás két évre szól.

Az IMF helyzetfelmérésében arra a következtetésre jutott, hogy az ukrán gazdaság az elmúlt egy évben - a februári és a márciusi korrekciókon túl is - recesszióba süllyedt. Ukrajna devizatartaléka nem elegendő az idén esedékes valamennyi adósság teljes rendezésére és igazán nincs piaci finanszírozási forrása, ezért 2014-ben és 2015-ben nagymértékű finanszírozási igény fog jelentkezni.

Az IMF közleményéből kiderül, hogy a megállapodás különös figyelmet fordít majd a monetáris politikára, az árfolyampolitikára és egyéb pénzügyi szektorokra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.