BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötéves csúcson a hitelezés

Lendületet kapott a lakossági hitelezés, a magyarok 2014 májusában 10,92 milliárd forint személyi kölcsönt vettek fel a Magyar Nemzeti Bank kimutatása szerint.

A növekvő hitelfelvételi kedv szakértők szerint összefügg azzal, hogy a gazdasági válság kitörése óta először javult a lakosság hangulata Európában, és a magyarok is optimistábban nyilatkoznak kilátásaikról, mint az elmúlt években, fogyasztásaikat is növelni tervezik – derült ki a Cetelem Körkép 2014 legfrissebb adataiból.

A gazdasági válság és a devizahitel-törlesztés nehézségei miatt történt bizalomvesztés megfontoltságra intette az embereket, akik anyagi biztonságuk érdekében inkább elhalasztották nagyobb befektetést igénylő terveiket. A trend azonban most megfordult: öt éve nem volt ilyen magas a hitelfelvételek összege, mint 2014. májusban.

„Jó hír, hogy az emberek egyre jobban bíznak abban, hogy munkahelyük megőrzésének, kiadásaik stabilizálódásának köszönhetően a felvett kölcsönt vissza tudják fizetni; egyértelműen ez magyarázza, hogy újra mernek hitelre vásárolni, kölcsönt felvenni” – mondta Lukácsi Zoltán, a Magyar Cetelem Bank marketingigazgatója. A Cetelemnél már meghaladja az egymillió forintot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.