BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhant a tört héten a forgalom

A húsvéti ünnepek miatt a világ nagy tőzsdéi pénteken zárva tartottak, így a budapesti börze sem nyitott ki. A BÉT adásvétele a négynapos kereskedésben az előző, március 15-i ünnep miatt háromnapos kereskedési hét forgalmának is csak 55 százalékát érte el. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 25 446,07 ponton zárt csütörtökön, ez 492,58 pontos, 1,9 százalékos esés az előző hét végi értékhez képest. A négynapos hét összforgalma 37,965 milliárd forintot tett ki, szemben az előző, háromnapos heti kereskedésben elért 68,713 milliárd forinttal. Csütörtökön a részvénypiac forgalma mindössze 7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Negatív hangulatban kezdték a tőzsdék a napot, a befektetők valószínűleg a profitrealizálás mellett döntöttek a hosszú hétvége előtt.

A vezető részvények mindegyikének csökkent a héten az árfolyama: a Molé 560 forinttal, 3,41 százalékkal 15 850 forintra csökkent, az OTP-részvények ára pedig 90 forinttal 6668 forintra csúszott lejjebb. A Magyar Telekom árfolyama 1 egységnyivel, 439 forintra gyengült, míg a Richter-papírok árfolyama 107 forinttal 5300 forintra csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.