BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Arena Pharmaceuticals

Közel 8 százalékot emelkedett kedden a nyitás előtti kereskedésben az Arena Pharmaceuticals árfolyama, miután az amerikai gyógyszergyártó bejelentette, hogy az egyik készítménye megkapta az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyét. A társaság az Eisai nevű szektortárssal együtt fejlesztett ki egy súlycsökkentésre használható készítményt. Most egy olyan változattal álltak elő, amelyet naponta csak egyszer kell beszedni, és hatékonyabb, mint az eddig elérhető, napi kétszeri adagolású. Azt hozzáteszi a cég, hogy mind a két gyógyszer esetén csökkentett kalóriatartalmú diétára és rendszeres testmozgásra van szükség a tartós hatás érdekében. Az Arena Pharma részvényei alulteljesítők voltak az elmúlt három hónapban, 7 százalékot veszítettek értékükből, miközben az S&P 500 index emelkedett.


A nap vesztese: SoftBank

Masszív eladói nyomás alá kerültek a tokiói kereskedésben a japán távközlési cég, a SoftBank részvényei, az árfolyam 10 százalékot esett. A részvények ezzel idén április óta nem látott mélypontra zuhantak. A befektetők láthatóan nem örültek a bejelentésnek, miszerint a vállalat 32 milliárd dollárért akarja felvásárolni az okostelefonos csipek gyártására szakosodott ARM Holdings brit céget. A felvásárlási ár 43 százalékos prémiumot jelent az ARM Holdings pénteki tőzsdei záróárához képest. Ez minden idők egyik legnagyobb felvásárlása az európai technológiai szektorban, és a SoftBank legnagyobb akvizíciója. A japán cég híresen aktív a felvásárlások tekintetében, rendelkezik részesedéssel az amerikai távközlési szolgáltatóban, a Sprint Corp.-ban, valamint a kínai kiskereskedelmi óriásban, az Alibabában is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.