BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: SBM Offshore

Több mint 13 százalékot emelkedett a holland olajpiaci szolgáltatócég, az SBM Offshore árfolyama az amszterdami tőzsdén. Ekkora szárnyalásra kilenc hónapja nem volt példa a társaság részvényeinek piacán, és a Stoxx 600 indexben szereplő részvények között a legjobb teljesítményt mutatta a hétfői kereskedésben. A vállalatnál korrupciós vizsgálatok folytak Brazíliában, de most a menedzsment megállapodott a hatóságokkal, ennek pedig örültek a befektetők. Az SMB Offshore-nak egy 163 millió dolláros büntetést kell kifizetnie, ezt követően újrakezdheti az üzletelést a brazil olajcéggel, a Petroleo Brasileiróval. A társaság az év első felében már egy 30 millió dolláros céltartalékot képezett a várható költségekre. A brazil hatóság tavaly kezdte a vizsgálatot az SBM-nél, aminek a következménye az lett, hogy a cég nem szerződhetett brazil állami cégekkel.


A nap vesztese: Evoke Pharma

Jelentős eladói nyomás alá kerültek hétfőn az Evoke Pharma gyógyszercég részvényei, a papírok közel 80 százalékot zuhantak a nyitás előtti amerikai kereskedésben. A befektetők azt követően kezdték hevesen eladni a részvényeket, hogy a vállalat közzétette: egy nők részére kifejlesztett, cukorbetegség kezelésére szolgáló készítménye nem érte el a kívánt eredményeket. A vállalat vezérigazgatója, Dave Gonyer a vizsgálat eredményét váratlannak nevezte, és egész egyszerűen anomáliáról beszélt. Az Evoke Pharma menedzsmentje továbbra is hisz a fejlesztésben, úgy látják, a készítmény ígéretes kezelési megoldást kínál. Az utóbbi három hónapban a cég részvényeinek árfolyama több mint duplázódott, a befektetők egyre inkább elhitték, hogy kedvező eredményt hoznak a vizsgálatok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.