BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sötéten látnak a német befektetők

Óriásit esett a német befektetői/elemzői körök üzleti hangulatát mérő ZEW-index: júliusban mínusz 6,8 pont lett az értéke a júniusi 19,2 pont után (a Bloomberg elemzői felmérése 9 pontot várt). Ilyen alacsonyan utoljára 2012 novemberében volt a mutató – emelte ki közleményében a mannheimi gazdaságkutató intézet, amelynek elnöke Achim Wambach hozzátette: a Brexit-szavazás eredménye meglepte a piaci szakértők többségét. (A felmérést július 4-18. között végezték el - 220 fős körben -, vagyis már a brit népszavazás után és néhányaknál már a török puccskísérlet híre is beleeshetett.)

A megkérdezetteket elsősorban az exportkilátások, illetve az európai banki és pénzügyi rendszer stabilitásával kapcsolatos kérdések aggasztják - tette hozzá Wambach.

A jelenlegi helyzet megítélésének részindexe kisebb mértékben csökkent (54,5 pontról 49,8 pontra), az eurózóna helyzetével kapcsolatos várakozások mutatója viszont még a főindexnél is nagyobbat esett (20,2 pontról mínusz 14,7-re).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.