BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre népszerűbb a csok

Egyre többen veszik igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Budapesten. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy a csok-támogatottak jelentős része szeretne még gyermeket vállalni.

Dömötör Csaba a sajtótájékoztatón azt hangoztatta, hogy Magyarország ma már erősödik, a gazdaság stabil lábakon áll, egyre több munkahely jön létre és folytatódnak a béremelési programok. Az erősödést jelzi, hogy egyre többen vásárolnak vagy építenek lakást, házat. Ez pedig abból is látszik, hogy egyre többen veszik igénybe az otthonteremtési kedvezményt - tette hozzá.
   
Novák Katalin azt mondta, az otthonteremtési program a gyermekvállalást tervező fiatalokat kiemelten segíti. Úgy látják, hogy a csok-támogatottak jelentős része szeretne még a jövőben gyermeket vállalni, ez pedig azt jelzi, hogy a fiatalok bíznak a jövőben.
   
Minden csok-támogatás mögött egy magyar család áll - fogalmazott az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.