BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Pixelworks

Jó híreket kaptak kedden az amerikai technológiai cég, a Pixelworks Inc. befektetői. A társaság menedzsmentje felfelé módosította a negyedik negyedévre vonatkozó előrejelzéseit, a bevételek az előzetesen megfogalmazott sáv tetején, tehát 16 millió dollár körül alakulhatnak, míg a profit soron a vállalat már nem számít veszteségre, szemben az év elején adott 6 centes egy részvényre jutó veszteséggel. Továbbá a menedzsment jelezte, hogy a negyedik negyedév végén a pénzforgalmi egyenleg 19,6 millió dollár lehet, ami 3 millió dollárral több, mint a harmadik negyedév végén. A Pixelworks papírjai csak kedden közel 10 százalékot, míg tavaly összesen 28 százalékot emelkedtek.


A nap vesztese: Ascena

Az amerikai ruházati lánc, az Ascena részvényeinek árfolyama több mint 10 százalékot zuhant tegnap a nyitást követő percekben. A lejtmenetet az indította el, hogy a menedzsment jelezte, a vállalat a második negyedévben jóval nagyobb veszteséget érhetett el, mint amire az elemzők számítottak. A többek között az Ann Taylor ruhákat is forgalmazó cég egy részvényre jutó vesztesége 8 és 11 cent között lehetett, míg a FactSet konszenzusa alapján 3 centes veszteségre számítottak az elemzők. A vezetőség a teljes pénzügyi évre vonatkozóan is csökkentette a prognózisát: jelenleg 37–42 centes egy részvényre jutó profitra számítanak, míg az elemzők 58 centes profitot várnának el. Az ünnepek sem tudták megmenteni az Ascenát, a vállalat bevétele a január másodikával végződő 12 hét során 3,1 százalékkal esett vissza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.