BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Toshiba

Felülteljesítőként közel 5 százalékot emelkedtek a japán tőzsdén a Toshiba részvényei tegnap. Sajtóbeszámolók szerint a vállalat fő hitelezői megállapodtak, hogy továbbra is támogatják pénzügyileg a céget, ami azért fontos, mert még decemberben jelentette be a társaság, hogy több milliárd dolláros veszteségleírásra kényszerül amerikai nukleárisenergia-üzletágán. Egyébként ez nem az első ilyen eset, a 2015-ös pénzügyi évben már kénytelen volt egy 2 milliárd dolláros leírást elkönyvelni ezen az üzletágán, nemrég pedig egy botrány is nehezítette a cég életét, ami 1,3 milliárd dollárjába került. A Toshiba vezetését júniusban vette át Cunakava Szatosi, akinek az elődje reorganizációs lépések sorozatába kezdett, viszont a leírások után könnyen lehet, hogy tőkeemelésre lesz szüksége a vállalatnak.


A nap vesztese: Signet Jewelers

Jelentős eladói nyomás alá kerültek a bermudai székhelyű, ékszer-kereskedelemmel foglalkozó cég, a Signet Jewelers részvényei. A vállalat árfolyama csaknem 4 százalékot esett a szerdai kereskedésben. A lejtmenetet az váltotta ki, hogy a társaság profitfigyelmeztetést tett közzé a folyó üzleti negyedévre vonatkozóan. A vezetőség előrejelzése alapján az egy részvényre jutó eredmény 4 és 4,05 dollár között lehet, szemben a korábban adott 4 és 4,2 dollár közötti előrejelzéssel. Emellett az előzetesen megfogalmazott 7,38–7,58 dollár közötti részvényenkénti eredmény helyett most már csupán 7,38–7,43 dollárra számítanak. Az előző negyedév egyébként kiábrándítóan alakult a vállalat számára. A társaság legalább egy éve nyitva tartó boltjainak forgalma 5,1 százalékkal esett vissza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.