BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összehívták az OTP közgyűlést

Az OTP Bank Nyrt. április 12-én tartja közgyűlését, ahol döntenek majd az osztalékról is.

 A negyedik negyedéves gyorsjelentésben már közölték, hogy a menedzsment 52,3 milliárd forintot tervez szétosztani a részvényesek között. Ez papíronként kicsivel 190 forint feletti összeg, a pontos összeg a saját részvények számától függ majd, hiszen ezek után nem vesz fel osztalékot a bank.

A 190 forintos osztalék a csütörtöki 8667 forintos záró árfolyammal számolva 2,19 százalékos osztalékhozam. Tavaly 167 forintot fizetett részvényenként a bank, ami akkor 2,5 százalékos osztalékhozamot jelentett. Az elemzők egy évvel ezelőtt még 50 forinttal magasabb, 241 forintos osztalékot kalkuláltak a 2016-os év terhére, de a mostani összeg így is a legmagasabb 2005 óta, amikor 211 forintot fizetett a bank.

A nyomda is közzétette előterjesztéseit az április 6-i közgyűlésre. A 84 forintos részvényenkénti osztalékjavaslat nem változott. A csütörtöki 1314 forintos záró árfolyamon 6,39 százalékos a hozam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.