BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszakapaszkodhat a Richter a történelmi csúcsig

A nemzetközi börzéken nem volt túl izgalmas a múlt hét, a legtöbb index oldalazott. A hazai börzén eséssel indult az elmúlt hét, majd sikerült szépítenie a BUX indexnek. Jelenleg a 32 600 pontos ellenállás akadályozza az emelkedést, amelynek áttörésével 33 000 pontig nyílna tér. Felette már csak a 34 324 pontos történelmi maximum jelentene komolyabb ellenállást. Április eleje óta látható ismét emelkedő tendencia a BUX indexben, és a legutóbbi csökkenő szakaszhoz kapcsolódó trendvonalat is sikerült az árfolyamnak áttörnie, így a jelenlegi technikai kép meggyőző.

A hónapokig tartó meredek emelkedés február végén kifulladt, és hirtelen irányt váltott az OTP. Az árfolyam azóta masszívan zuhan, március végén érte el a 7920 forintos támaszt, amely négy hónapos mélypontot jelentett. Itt megérkeztek a vevők, és megkísérelte a fordulatot a bankpapír, még a csökkenő trendvonalat is áttörte az árfolyam, de a 30 napos mozgóátlagot elérve megakadt az emelkedés, és a múlt hét újra az esésről szólt. Az árfolyam visszatesztelheti a 7920 forintos támaszt, ahol a 200 napos mozgóátlag is húzódik, és itt ismét a fordulós jelzéseket lesz érdemes figyelni.

A Molnak továbbra sem sikerült a 20 000–21 200 forint közötti sávból kitörnie, pedig már az év eleje óta ebben a zónában mozog az árfolyam. Március végén kitört lefelé a sávból, de csak rövid ideig tartott az esés. Azóta ismét emelkedik a kurzus, és megközelítette a sáv tetejét. Ennek áttörése erősítené meg az emelkedő trendet, és nyitna teret az árfolyam további emelkedésének.

A Richter új történelmi csúccsal kezdte az áprilist, miután a gyógyszerpapír áttörte a 6680 forintnál húzódó ellenállást és 6858 forintig kapaszkodott. Ezt követően visszakorrigált a kurzus a 20 és 30 napos mozgóátlag kereszteződéséig, amely 6560 forint környékén húzódik, majd a szerdai kereskedésben egy újabb látványos emelkedés következett. Ezek a folyamatok is azt jelzik, hogy továbbra is egészséges a Richterben látható trend, és első körben a 6858 forintnál található 200 napos történelmi csúcsig kapaszkodhat vissza az árfolyam, amelynek áttörése a jelenlegi trend megerősítését jelentené, és további teret nyitna az emelkedésnek.

A Magyar Telekom a hónap elején pattant vissza a 480 forintos támaszról, amely négy hónapja nem látott szintnek felelt meg. Az emelkedés során a csökkenő trendvonalat és a 20 napos mozgóátlagot is áttörte az árfolyam, de a 30 napos mozgóátlagnál egyelőre elakadt az emelkedés. Ha sikerülne ismét pozitív irányba fordulnia az árfolyamnak, akkor folytatódhatna az emelkedés az 504 forintos ellenállásig. Egyelőre még van esélye az emelkedésnek, de amennyiben rövid idő alatt nem sikerül a 495 forintos hét eleji maximumot áttörnie az árfolyamnak, akkor visszazuhanhat a 480 forintos támaszra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.