BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó napja volt a pesti tőzsdének

A nemzetközi trendeknek megfelelően emelkedett tegnap a BÉT részvényindexe.

A nemzetközi trendeknek megfelelően emelkedett tegnap a BÉT részvényindexe. A BUX 0,6 százalékot nyert, 10,5 milliárd forintos forgalom mellett. Három blue chip is drágult. Kitart az OTP júliusi lendülete, tegnap 0,7 százalékkal drágult a bankpapír, a Richter egyhavi lejtmenet után szedett magára 1,5 százalékot. Az MTelekom a tegnapi 475 forintos záróár felett június közepén járt legutóbb. A Mol árfolyama 0,4 százalékkal csökkent, vélhetően az olaj jegyzésárának napközbeni esésével összefüggésben. A két fő kőolajfajta pont a pesti zárás után fordult 1 százalékos pluszba.

Az Opimus számottevő, 2,5 milliárd forintos forgalom mellett 14 százalékkal 217, a Konzum 1,4 milliárdos forgalom mellett 20 százalékkal 2239 forintra ralizott. A tőzsdén múlt héten debütált Waberer‘s, fél százalékkal esett, az 5075 forintos záróár 25 forinttal van a kibocsátási ár alatt. A forint 0,1-0,1 százalékkal gyengült az euróval és a dollárral szemben. Az Államadósság Kezelő Központ a múlt héten 60,7 milliárd forintért jegyeztek Kamatozó Kincstárjegyet és 9,6 milliárdért Féléves Kincstárjegyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.