BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sorra döntötte a csúcsokat a BUX

A Budapesti Értéktőzsde pénteki zárásának eredményével az egymás utáni negyedik napon dőlt meg a BUX történelmi záróára.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,15 százalékos emelkedéssel 38 011,33 ponton zárt pénteken 7 milliárd forintos forgalom mellett. Ezzel az egymás utáni negyedik napon dőlt meg a BUX történelmi záróára. Múlt héten 2,8 százalékkal ment feljebb a mutató. Az OTP heti alapon 3,7, a Mol 3, a Richter 2, a Magyar Telekom 1,7 százalékkal drágult. A kis- és közepes papírok teljesítményét mutató BUMIX 1,4 százalékkal ment feljebb öt nap alatt. A heti forgalom 4,6 százalékkal 45 milliárd forintra bővült.

Fotós: Földi D. Attila

Mozgalmas hete volt a forintnak is, pénteken 305 fölé is gyengült az euróval szemben. A dollárral szemben 255 közelébe került a kurzus múlt hét végére, legutóbb 2014 decemberében járt itt a dollár-forint árfolyam.

A Jackson Hole-i tanácskozáson rendkívül visszafogottan fogalmaztak a jegybankárok. Janet Yellen Fed-elnök nem tett említést a kötvényállomány csökkentésének ütemezéséről, Mario Draghi, az EKB vezetője is óvatos volt. Az euró 1 százalékkal, az 1,19-os szint fölé emelkedett a dollárral szemben, utoljára 2015 első napjaiban járt itt a kurzus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.