BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengült a forint az euróval szemben kedden

A BUX 6 milliárd forintos forgalomban 0,5 százalékos emelkedéssel zárt kedden, főként az OTP és a Richter drágulása miatt.

Csekély érdeklődés mellett, de jó hangulatban telt a kereskedés tegnap a Budapesti Értéktőzsdén: a BUX 6 milliárd forintos forgalomban 0,5 százalékos emelkedéssel zárt. Az indexet leginkább az OTP 0,7, valamint a Richter 0,5 százalékos drágulása hajtotta. A Mol 0,3 százalékos emelkedéssel, a Magyar Telekom 0,2 százalékos eséssel fejezte be a kereskedést.

Nyugat-Európában is derűs volt a hangulat, a piaci ralit ismét a banki és a járműipari papírok vezették. A főbb indexek közül csak az FTSE 100 esett, 0,1 százalékkal. A londoni tőzsdeindex rossz teljesítményének oka vélhetően az, hogy a délelőtti, várakozásoknál jobb brit inflációs adat miatt erősödni kezdett a font, ami ártott a részvénypiacoknak. Minimálisan erősödött az euró a dollárral szemben, valamint drágult a forint ellenében is: a kurzus a nap második felére felugrott a 307-es szint fölé, és ott stabilizálódott. Emelkedett az olajár is, ennek oka valószínűleg az, hogy iparági források szerint augusztusban csökkent az OPEC kitermelése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.