BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csendesen indult a heti kereskedés

A BUX 38 009 ponton hagyta el a parkettet, meglehetősen alacsony, mindössze 5,5 milliárd forintos forgalom mellett.

Két hét után ismét 38 ezer pont felett zárt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) fő mutatója. A BUX 38 009 ponton hagyta el a parkettet, meglehetősen alacsony, mindössze 5,5 milliárd forintos forgalom mellett. Utoljára jó két hete volt ennél alacsonyabb a napi üzletkötések összértéke a BÉT-en.

Az OTP és a Mol 0,6, illetve 1 százalékkal drágult, míg a Richter és a Magyar Telekom árfolyama csökkent. A gyógyszergyári papír árfolyama 1,4, a távközlési részvényé pedig 0,6 százalékkal ment lejjebb. Jelentős, 717 millió forintos forgalom mellett 5,1 százalékkal 246 forintra emelkedett az Opus árfolyama. A kis és közepes részvények teljesítményét mutató BUMIX 0,7 százalékos emelkedéssel 3081 ponton zárt, utoljára 2008 januárjában járt ezen a szinten a mutató.

A vezető európai börzék közül a londoni index 0,2 százalékos mínuszban, míg a többi 0,1-0,3 százalékos pluszban állt a pesti zárást követően. Kivételt a 0,5 százalékos nyereséggel korrigáló madridi IBEX35 jelentett. A forgalom szinte mindenütt alacsony volt, mert az Egyesült Államokban a kötvénypiacok a Kolumbusz-nap miatt nem nyitottak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.