BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödött a BUX

Emelkedéssel zárta a napot a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 156,72 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 37 908,57 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1 aktuális csatornán elmondta, alacsony forgalom, de jó hangulatú kereskedés jellemezte a BÉT-et. Mivel a német tőzsde kedden zárva volt, a többi európai börzén is csendesebb kereskedés folyt.

A BÉT forgalma egy átlagos napénak a kétharmadát, háromnegyedét tette ki, nem voltak nagy mozgások. Az OTP teljesített a legjobban, mintegy 0,8 százalékos emelkedéssel, a Magyar Telekom kicsit esett, a másik két vezető részvény pluszban zárt.

A szakértő szerint a Richter élén bekövetkezett változásra reggel kis ijedtséggel reagált a piac, de hatása hamar elmúlt. Mint elmondta, a bejelentés időzítése talán kicsit váratlan volt, de fokozatos kilépésről van szó, a fundamentumokat nem változtatta meg a hír, ezért nem is vártak éles mozgásokat.

Bogsch Erik november 1-jétől nem kívánja betölteni a Richter Gedeon Nyrt. élén 25 éve fennálló vezérigazgatói tisztségét, ettől az időponttól Orbán Gábor általános vezérigazgató-helyettes tölti be a posztot. Igazgatósági tagságát és igazgatósági elnöki tisztségét továbbra is megtartja – közölte a Richter hétfőn. Az igazgatóság november 1-jével felkérte Bogsch Eriket a kereskedelem, a nemzetközi és a kormányzati kapcsolatok közvetlen felügyeletére a társaságnál.

A Mol 12 forinttal, 0,40 százalékkal, 3022 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,79 százalékkal, 10 150 forintra nőtt, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,62 százalékkal, 480 forintra csökkent, forgalma 174,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 12 forinttal, 0,18 százalékkal, 6680 forintra emelkedett, forgalmuk 659 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3075,55 ponton zárt kedden, ez 17,23 pontos, 0,56 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.