BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változó eredménnyel zártak a nyugat-európai piacok

Vegyes kezdés után vegyesen zártak pénteken a főbb európai értékpapírpiacok.

A pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,32 százalék, a Stoxx 600 index 0,29 százalék nyereséggel fejezte be a kereskedést. Mindkét index fél százalékkal emelkedett a héten. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,08 százalék nyereséggel fejezte be a pénteki kereskedést, heti eredménye pedig néhány pont nyereség.

A londoni FTSE-100 index 0,27 százalékkal csökkent a csütörtöki rekord zárás után, a párizsi CAC-40 index pedig 0,17 százalékkal zárt alacsonyabban. Frankfurtban 0,07 százalékkal zárt magasabban a DAX index.

Madridban az IBEX-35 index 0,17 százalékkal gyengült. A madridi index heti eredménye 0,8 százalék nyereség.

Pénteken a nyersanyagipari ágazat részvényei szerepeltek a legjobban az európai tőzsdéken az erős kínai importadatoknak köszönhetően. Az ágazati mutató két és fél százalékkal emelkedett. Az ArcelorMittal részvénye hét százalékkal erősödött.

Az olajárak másfél százalékkal emelkedtek pénteken szintén a kínai importadatoknak köszönhetően, de hozzájárult a közel-keleti politikai feszültség éleződése is. A Tullow Oil három százalékkal, az OMV hét százalékkal erősödött.

A Provident lakossági hitelnyújtó pénzintézet részvénye a cég szerkezeti átszervezésének a hírére 12 százalékkal emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.