BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi csúcson az amerikai tőzsde

Gyenge kezdés után belehúzott a BUX, a pesti börze részvényindexe 0,5 százalékos pluszban zárta tegnap a kereskedést.

Gyenge kezdés után belehúzott a BUX, a pesti börze részvényindexe 0,5 százalékos pluszban zárta tegnap a kereskedést. A vezető papírok mind drágultak, az OTP árfolyama több mint 1 százalékkal emelkedett. A gyorsjelentését tegnap közzétevő CIG Pannóniát viszont egész nap ütötték, a nap végén már 5,4 százalékos mínuszban állt.

Idei mélypontjára, az euróval szembeni 314-es keresztárfolyamra érkezett a forint. Pedig a hazai deviza napközben még erősödött is, mivel a jegybank kamatdöntő ülése utáni közleményből kikerült az a rész, hogy a pénzügyi kondíciók további lazítása érdekében újabb nem konvencionális eszközök bevetését mérlegeli a monetáris tanács. Nagyot zuhant viszont a török líra, a politikai feszültségek és az inflációs nyomás miatt a török deviza történelmi mélypontjára esett az euróval és a dollárral szemben is.

Jó hangulatban telt a kereskedés tőlünk nyugatra, a vezető európai indexek pluszban zártak, az emelkedést a német gépjárműipari vállalatok papírjai vezették. A fő amerikai indexek is emelkedéssel nyitottak, napközben az S&P 500, a Dow Jones 30 és a Nasdaq is történelmi csúcsra futott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.