BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Széttartó mozgásban a vezető magyar részvények

A BUX index ismét elérte a 40 ezer pontos szintet a múlt pénteki kereskedésben, azonban legkésőbb a 40 200–40 300 pontos tartományban – legalább egy negatív korrekció erejéig – kifulladhat az emelkedés. Utána a 39 500 pontos szint közelében adódhat ismét kedvező vételi lehetőség az indexben.

A vezető részvények mozgása és technikai képe továbbra is széttartó, de változott a sorrend. A két korábbi lemaradó részvény, a Mol és a Magyar Telekom szerepelhet jobban a következő napokban, az OTP esetében azonban már nincs túl nagy tér az emelkedéshez, míg a Richter továbbra is igen hektikusan mozoghat.

Az OTP árfolyamának a korábbi várakozásaimmal összhangban sikerült átlépnie a 10 600 forintos szintet, és ezzel meg is érkezett egy igen erős ellenálláshoz 11 ezer forint közelében. Itt nagy valószínűséggel negatív korrekció indul, ezért érdemes lehet egy agresszív követő stop megbízással biztosítani a korábban elért nyereség nagy részét. A grafikon képe alapján legkorábban a 10 400–10 600 forintos tartományban adódhat ismét kedvező vételi lehetőség, ahol több fontos támasz, a korábbi kitörési szint és az 50 napos mozgóátlag is található.

Az OTP árfolyama
Forrás: VG

 

A Richter árfolyamgrafikonja alapján nem határozható meg a következő napok mozgása, a volatilitás továbbra is jelentős maradhat, és mivel még nem sikerült áttörni a fontos ellenállási szinteket – amelyek 6680 és 6800 forint között húzódnak –, inkább negatív a technikai kép. Egyelőre nem lehet markáns emelkedésre számítani, ahhoz át kellene törni a 6800 forintnál húzódó fontos csökkenő trendvonalat.

Izgalmas a Mol mozgása: a múlt hét elején úgynevezett gyémánt alakzatból lépett ki az árfolyam – ami általában trendfordító –, majd ezt követően szabály szerint folytatódott is az emelkedés. Most egy fontos ellenállási szintnél tart az olajipari vállalat részvényeinek árfolyama: egy csökkenő trendvonal megtorpanásra késztette ugyan a részvényt, de a korábbi alakzatból arra következtethetünk, hogy az emelkedés folytatódhat. A gyémánt alakzatból számított elsődleges célárfolyam 3195 forintnál, a másodlagos 3280 forintnál található, így a negatív korrekciós hullámokat célszerű lehet vételekre kihasználni.

A sírból jött vissza a Magyar Telekom árfolyama, hiszen több napig a meghatározó, 461 forintos támasz alatt tartózkodott, majd a múlt héten visszarántották e fölé. Az 50 napos mozgóátlag azonban meghatározó ellenállási szintet képez 468 forintnál: ha sikerülne áttörni, a 200 napos mozgóátlag a következő akadály 474 forintnál. Az indikátorok most pozitív irányba mutatnak, az emelkedés mértéke azonban visszafogott lehet.

A szerző az Equilor Befektetési Zrt. elemzője

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.