BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közzétette osztalékjavaslatát a Magyar Telekom

A Magyar Telekom igazgatóság a tavalyi üzleti év után részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek.

A Magyar Telekom igazgatósága megtárgyalta a Magyar Telekom Nyrt. anyavállalat és a Magyar Telekom Csoport IFRS szerint készült 2017-es éves beszámolóit, és azokat jóváhagyásra javasolja a közgyűlésnek. Az igazgatóság a tavalyi üzleti év után részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek – szerepel a vállalat közleményében.

Forrás: AFP

A vállalat osztalékpolitikája szerint a nettó eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak az összes tőkére vetített aránya) a 30-40 százalék közötti tartományban kívánja tartani, figyelembe véve a Csoport jövőbeni pénzügyi helyzetét is.

A Magyar Telekom 2018. április 10-én tartja éves rendes közgyűlését. Az igazgatóság javaslata szerint osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2018. május 15-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek, az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja pedig 2018. május 25.

Az egyes részvényeseknek ténylegesen fizetendő osztalék mértéke a társaság alapszabályának megfelelően kerül kiszámításra és kifizetésre, azaz a társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között – írják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.