BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenéssel zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 374,98 pontos, 0,99 százalékos csökkenéssel, 37 541,33 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta,

Európában jó volt a hangulat, sikerült pluszban zárniuk, illetve elmozdulniuk a főbb részvényindexeknek, a BUX ezzel szemben közel egy százalékos mínuszban zárta a napot.

A magyar piacon vegyes a kép, a kedden jelentő Richter és a Magyar Telekom jól teljesített, az OTP és a Mol gyengébben. Úgy néz ki, a magyar bankpapír múlt heti alapvetően gyenge teljesítménye folytatódik, sokat számít majd, hogy az OTP milyen számokat tud produkálni pénteken, első negyedéves jelentésében – fejtette ki.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A vezető elemző szerint a héten a külföldi piacokról érkező inflációs adatokat érdemes figyelni, emellett az Egyesült Államokból és Európából érkező fontosabb vállalati gyorsjelentések befolyásolhatják még a piacot.

  • A Mol 34 forinttal, 1,18 százalékkal 2836 forintra gyengült, 1,2 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 230 forinttal, 2,09 százalékkal 10 750 forintra esett, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,88 százalékkal 457 forintra erősödött, forgalma 251,9 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,75 százalékkal 5400 forintra nőtt, forgalmuk 1,2 milliárd forintot ért el.
  • A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4219,38 ponton zárt hétfőn, ez 27,54 pontos, 0,65 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

     

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.