BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódhat a jó hangulat a pesti tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36 116,03 ponton nyitott szerdán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,14 pontos emelkedéssel, 36 116,03 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest alig változott.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője előrejelzésében azt írta, a keddi pozitív fordulat után, amelyben szerepet játszottak az MNB bejelentései és a nemzetközi befektetői hangulat is, szerdán nyitáskor is emelkedésre lehet számítani a budapesti tőzsdepiaci kereskedésben.

A vezető részvények közül az OTP komoly napon belüli fordulatot mutatott kedden, a bankpapírnál szerdán is folytatódhat a pozitív korrekció, ára a 10 200 forintos szint irányába indulhat el

– fogalmazott az elemző. A szakember a Mol esetében is optimista, amennyiben az olajpapírnak sikerül átlépnie a 2 900 forintos szintet, további emelkedés jöhet szerinte.

A Richter hétfőn megérintette az 5 ezer forintos támaszt, majd ott fordulat jött, az emelkedés folytatódhat, és a papír árfolyama hamarosan elérheti az 5 300 forintos ellenállást – vélekedett Varga Zoltán, aki szerint a Magyar Telekom jegyzése továbbra is a 400-415 forintos sávban mozoghat.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint is folytatódhat a pozitív hangulat a magyar piacon, a határidős indexek is enyhén pozitív nyitást jeleznek előre. A vezető részvények közül a Mol részvényeket érdemes figyleni szerinte, az OTP iránya bizonytalan, a 10 000 forintos szint környékén mozoghat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.