BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

További esést jelez előre a grafikon a Telekom árfolyamában

A Magyar Telekom augusztus végi emelkedési kísérlete kudarcba fulladt, és szeptemberben már esés uralta az árfolyamot.

A BUX index grafikonján 37 260 forintnál egy plafon rajzolódott ki hetekkel ezelőtt, és onnan kezdődött meg az esés. Jelenleg egy támaszhoz közelít a kurzus, 35 700 pontnál található egy szint, hamarosan kiderülhet, hogy itt véget ér-e a hetek óta tartó lejtmenet. Alatta pedig 34 900 pontnál található egy erős támasz, ennek nem szabadna sérülnie, mert különben az emelkedő trend is törne.

Az OTP korrigált szeptemberben, és a 9835 forintos támaszig esett az árfolyam. Már hónapok óta egy sáv határozza meg a papírt:

9835 és 10 470 forint között mozog a kurzus. Pillanatnyilag a sáv aljánál tartózkodik a papír, ha esetleg innen nem sikerülne a pozitív fordulat, akkor a 9550 forint környéki támaszig még leszúrhat az árfolyam.

Szeptember elején újabb lokális csúcsot ütött a Mol árfolyama, mi­után 2990 forintig kapaszkodott. Ezt követően korrekcióval teltek az elmúlt hetek, pár napja már megközelítette az emelkedő trendvonalat a kurzus. Az olajpapír június óta emelkedő trendben mozog, ennek törésére a 2810 forint elesése esetén kerülne sor. Egy erősebb támasz 2780 forintnál található, ezért ha eddig a szintig leszúrna a kurzus, és itt megérkezne a fordulat, akkor még fennmaradhatna a jelenlegi emelkedő trend.

Szeptemberben már esett a Richter árfolyama is. A júliusban indult emelkedés során a 4470 forintos mélypontról 5565 forintig ralizott a jegyzés, ahol megérkezett a fordulat. A múlt héten már 5000 forintnál is járt az árfolyam, ahol egy erős támasz is található. Ha innen is fordulni tud a részvény, akkor ismét megközelítheti az 5565 forintot. A hosszú távú csökkenő trendvonalat már korábban áttörte az árfolyam, ezért a mostani korrekció után ismét a vevők kerülhetnek többségbe.

A Magyar Telekom augusztus végi emelkedési kísérlete kudarcba fulladt, és szeptemberben már esés uralta az árfolyamot. A múlt pénteki kereskedésben ráadásul nagyobbat zuhant a kurzus, és elérte a 400 forintnál található támaszát. Ha ez a szint is sérülne, akkor a 387,5 forintnál húzódó legutóbbi lokális mélypontig nyílna tere az esésnek.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.