BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 35 944,81 ponton nyitott hétfőn.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,2 pontos emelkedéssel, 35 944,81 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,02 százalékkal erősödött.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy hétfőn a nap elején stagnálásra, csökkenésre számít,

a nap második felében a kereskedés alakulása azon múlik, hogy a főbb nemzetközi piacok milyen irányt vesznek, ami hathat a magyar tőzsdére is.

Szerinte a nyitás nem lesz optimista, nagy mozgás nem várható, hiszen pénteken viszonylag gyengén zártak a részvények, és hétfőn reggel sem optimista a hangulat – tette hozzá.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemző helyettese elemzésében azt írja, hogy az európai tőzsdék óvatos emelkedéssel nyithatnak, a javuló befektetői hangulat a magyar blue chipeket is támogathatja.

A héten startol a nagyvállalatok jelentési szezonja is, amelyet a Mol nyit szerda hajnalban – hívja fel a figyelmet az Equilor szakembere.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.