BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen zárt a BUX

Emelkedéssel zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 172,51 pontos, 0,48 százalékos emelkedéssel, 36 110,12 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Kuti Ákos, az MKB Bank vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, nagyon pozitív hangulatban folyt a kereskedés.

Már a nap elején látni lehetett, hogy a Kínából érkező hírek az autóvásárlások adójának 10 százalékról 5 százalékra való vágásáról jót tettek a nyugat-európai részvényeknek.

Főleg az autógyártók papírjai emelkedtek, 4-5 százalékos pluszokat is látni lehetett a kereskedésben. A jó hangulat átragadt más szektorokra is, a nyugat-európai tőzsdeindexek többsége 2-3 százalékos emelkedéssel zárt.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

A Magyar Telekom 1,5 százalékos esésére reagálva elmondta, a társasággal kapcsolatban nem jelent meg egyedi hír, azonban a jövő héten érkezik a cég harmadik negyedéves gyorsjelentése, és könnyen lehet, hogy a befektetők esetleg csalódást keltő számokra számítanak. A Mol szerda hajnalban érkező gyorsjelentése kapcsán nagyon is pozitívak a várakozások, éves bázison – a tavalyi év azonos időszakához képest – öt-tíz százalékkal nőhet az olajtársaság profitja – tette hozzá.

  • A Mol 16 forinttal, 0,56 százalékkal 2870 forintra erősödött, 2,4 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 55 forinttal, 0,55 százalékkal 10 030 forintra nőtt, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,51 százalékkal 390,50 forintra csökkent, forgalma 100,4 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,58 százalékkal 5200 forintra emelkedett, forgalmuk 573,8 millió forintot ért el.
  • A BUMIX 3652,82 ponton zárt hétfőn, ez 33,12 pontos, 0,91 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.