BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimális csökkenéssel indult a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 35 901,34 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,2 pontos csökkenéssel, 35 901,34 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,01 százalékkal gyengült.

Emelkedést vár a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője. Varga Zoltán kommentárjában kifejtette:

rég nem látott eséssel fejezte be a csütörtöki kereskedést a BUX, pénteken azonban pozitív korrekció indulhat a nemzetközi hangulat javulásával párhuzamosan.

A vezető részvények közül az OTP megközelítette a 9800 forintos támaszt, innen rugaszkodhat el az árfolyam, de a volatilitás továbbra is rendkívül magas maradhat. A Mol 2900 forint közelébe esett, itt is felpattanást valószínűsít a szakértő. A Richter már megkezdte a pozitív korrekciót csütörtökön, ez folytatódhat az 5300-5400 forintos tartomány felé. A Magyar Telekom továbbra is a 395-400 forintos szűk sávba van beszorulva, egyelőre nem látszik határozott irány a papír mozgásában – jelezte Varga Zoltán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.