BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem zárt jó hetet a BUX

Csökkenő forgalom mellett gyengült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 36 945,25 ponton zárt pénteken, az előző heti záróértékénél 226,16 ponttal, 0,61 százalékkal alacsonyabban.

A részvénypiac heti forgalma 45,9 milliárd forint volt az előző heti 55,6 milliárd után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Hétfőn gyengült a BUX, korrigálta az előző hét második felének jelentős emelkedését. A magyar kereskedést nem befolyásolták fontosabb vállalati hírek, a vezető részvények közül egyedül a Richter tudott erősödni.

Kedden Európában alapvetően lefelé mozogtak a részvényárak, a magyar piac ennek fényében jól teljesített, amikor gyakorlatilag stagnált. A nap nyertese ugyancsak a Richter volt.

Fotó: VG / Móricz-Sabján Simon

Szerdán erősödött a hazai részvényindex, eközben a vezető európai részvénypiacokon vegyes mozgások voltak. A BÉT-en valamennyi vezető részvény ára emelkedett, a legnagyobb mértékben a Richteré.

Csütörtökön enyhe negatív hangulat volt mind az európai, mind a magyar tőzsdén, a BUX a nemzetközi trendekkel összhangban csökkent. A vezető részvények közül egyedül a Mol erősödött, a legnagyobb esést pedig a Richter könyvelhette el.

Pénteken mínuszban zárt a BUX, ugyanakkor felülteljesített a legtöbb nyugat-európai indexhez, például a német DAX-hoz képest. A nap vesztese ugyancsak a Richter lett.

  • A héten a Mol 0,73 százalékkal erősödött, pénteken 3022 forinton zárt, heti forgalma csaknem elérte a 11 milliárd forintot.
  • A Richter árfolyama 0,10 százalékkal emelkedett a héten, a papír 5215 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma több mint 7,95 milliárd forint volt.
  • Az OTP részvényei 2,03 százalékkal gyengültek, a hét utolsó kereskedési napját 10 110 forinton zárta a papír, a heti forgalom 19 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 0,12 százalékkal csökkent a héten, 399,5 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta 839 millió forintot.
  • A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3673,84 ponton zárt, az előző héthez képest 33,88 ponttal, 0,93 százalékkal magasabban.
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.