BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódhat az OTP száguldása

Emelkedéssel indította az évet a hazai tőzsde, de a történelmi csúcs közelében megakadt az emelkedés. Technikai elemzés.

Emelkedéssel indította az évet a hazai tőzsde, de a történelmi csúcs közelében megakadt az emelkedés. 41 500 forint közelében rajzolódott ki az ellenállás a BUX-ban, és egyelőre oldalazás látható. Ha ismét sikerülne az árfolyamnak elindulnia felfelé, akkor az emelkedő trend és a BUX grafikonján kirajzolódó trenderősítő alakzat is megerősítést nyerne, ez pedig középtávon egy nagyon pozitív jelzés lenne a további emelkedés szempontjából. Bár másfél héttel ezelőtt sikerült az OTP-nek új történelmi csúcsra kapaszkodnia, de egyelőre még nem tudott kitörni a 11 150–11 850 forint közötti sávból. Az oldalazás tavaly november óta tart, és valószínűleg hamarosan jöhet egy nagyobb mozgás a sávból. A papír technikai képe kedvező, ha sikerülne kitörnie felfelé a sávból, akkor akár nagyobb emelkedés is következhetne, mert történelmi csúcsra erősödne az árfolyam, és további ellenállások nem akadályoznák a növekedést.

Az OTP árfolyama

A múlt héten tovább emelkedett a Mol árfolyama, és 2017. november óta nem látott szintre sikerült felkapaszkodnia. Az olajpapír 2018 közepe óta stabil emelkedő trendben mozog, 3300 forint környékén húzódik egy erős ellenállás, amelyet múlt héten már megérintett az árfolyam. Az ellenállás környékén elképzelhető, hogy megtorpan a kurzus, de amennyiben sikerülne a szintet áttörnie, nagy emelkedési potenciál nyílna meg középtávon.

Erős emelkedéssel indította az évet a Richter, és 2018. februári szintekre sikerült az árfolyamnak visszakapaszkodnia. A múlt hét korrekciót hozott, a 6020 forintos lokális csúcspontról 5760 forintig csökkent az árfolyam. Egy erős támasz látható 5600 forint környékén, a szint visszatesztelése esetén már érdemes a fordulós jelzéseket keresni. Ha nem esik vissza a támasz alá az árfolyam, és folytatódik az emelkedő trend, akkor középtávon még bőven van tere az emelkedésnek. Erős ellenállás 6500 forintig már nem látható.

A Magyar Telekom a múlt hét során már 11 hónapja nem látott magasságokba tudott kapaszkodni, és egyelőre nyoma sincsen a fordulatnak. Az árfolyam 467 forintnál alakított ki egy ellenállást, amelynek áttörésével újabb tere nyílna az emelkedésnek. A következő erősebb ellenállás 488 forintnál húzódik, felette 527 forintnál látható egy stabilabb szint, amelynek áttörésével csaknem hét éve nem látott magasságot érhetne el az árfolyam. Persze ez az ellenállás egyelőre még messze van, de tavaly november óta nagyon magabiztosan emelkedik az árfolyam, és egy növekvő trend alakult ki a Magyar Telekomnál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.