BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitartóan kapaszkodnak a vezető részvények

Ismét jó hetet zártak a hazai befektetők, a BUX sikerrel lépte át a 41 ezer pontos szintet. Jó esély van a további emelkedésre is. Technikai elemzés.

Ismét jó hetet zártak a hazai befektetők, a BUX index sikerrel lépte át a 41 ezer pontos szintet. Jó esély van a további emelkedésre is, hamarosan elérhető lehet az egy évvel ezelőtt kijelölt történelmi maximum 41 609 pontnál. Ott mindenképpen megtorpanásra számítok, de ha fennmarad az elmúlt hetekben tapasztalt kedvezőbb nemzetközi tőkepiaci hangulat, új rekordérték beállítása is elképzelhető.

Új történelmi csúcsra emelkedett az OTP árfolyama múlt csütörtökön, a 11 850 forintos korábbi maximumszint egyelőre támaszt jelent. Ha a következő napokban sikerül megtartani, és nem zár a jegyzés a szint alá, folytatódhat az emelkedés. A következő fontosabb akadály a lélektanilag fontos 12 ezer forintos érték, ezután Fibonacci-szintekkel lehet további potenciális megállókat meghatározni. Az első a 123,6 százalékos Fibonacci-szint 12 298 forintnál, amelyet a 138,2 százalékos követ ­12 576 forintnál.

A múlt héten a hétfő reggeli korrekciót követően folyamatosan emelkedett a Richter árfolyama, a pénteki kereskedésben részlegesen visszatöltötte a tavaly február végén hagyott rést, amelynek fennmaradó része ellenállást képez rövid távon. Napon belül kisebb korrekció indult, de jó esély van akár a 6 ezer forintos szint elérésére is a héten, ezzel lényegében visszatöltené a rést, és elérné az október óta tartó trendcsatorna felső trendvonalát, majd onnan negatív korrekció indulhat.

A Magyar Telekom árfolyamának alakulása

Izgalmasan alakul a Magyar Telekom árfolyama: miután múlt szerdán áttörte a korábbi lokális maximumot 458 forintnál, csütörtökön egy negatív korrekcióval visszatesztelte a kitörési szintet, majd ismét emelkedés indult, ezzel megerősítette a kitörést. A technikai kép alapján további emelkedés várható, és hamarosan akár a 475–480 forintos tartomány is elérhető lehet. A korábban kirajzolódott, a grafikonon is jelölt zászlóalakzat célárfolyama még ennél is magasabbra, 490 forint közelébe mutat, de addig még várható néhány korrekciós hullám is.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.