BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jobbára csökkenéssel zártak az európai piacok

Csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék és a BUX is.

Csökkenéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön, a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát Európában és a tengerentúlon is visszavetette, hogy újabb kételyek merültek fel az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás körül.

  • A londoni FTSE-100 mutató 1,12 százalékos,
  • a frankfurti DAX-index 0,34 százalékos,
  • a párizsi CAC-40 index 0,62 százalékos,
  • a madridi IBEX-35 pedig 0,29 százalékos mínuszban zárt.
  • A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,47 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,57 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,44 százalékkal csökkent.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 637,12 pontos, 1,49 százalékos csökkenéssel, 42 159,58 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

    Ritka kivételként Milánóban emelkedett, 0,21 százalékkal, az irányadó mutató, ami csütörtökön is alapvetően annak volt betudható, hogy a Fiat Chrysler (FCA) árfolyama kilőtt a francia PSA-csoporttal való egyesülés hírére. Az olasz-amerikai autógyártó részvényeinek árfolyama a milánói tőzsdén szerdán 9,53 százalékos, csütörtökön pedig 8,22 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést.

    A PSA-csoport (Peugeot, Citroen, Opel/Vauxhall, DS) viszont 12,86 százalékos mínuszban zárt a párizsi tőzsdén. A PSA-csoport 32 százalékos felárat fizet azért, hogy megszerezze az ellenőrzést az FCA fölött, részvényesei nagyobb piaci kockázatot vállalnak a Fiat Chryslerénél.

    New Yorkban a Dow Jones ipari átlag 0,84 százalékos, az S&P 500-as index 0,64 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,47 százalékos mínuszban állt az európai tőzsdezárás idején.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.