BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a pesti tőzsde

A keddi záró értékéhez képest alig változott a BUX.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,62 pontos emelkedéssel, 43 492,95 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest alig változott.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője korábban kiemelte Donald Trump amerikai elnök kedden a New York-i Gazdasági Klubban tartott beszédét, amelyben az amerikai gazdaság erejét dicsérte, és újabb vámtarifa-emelésekkel fenyegette meg Kínát arra az esetre, ha nem sikerül egyetértésre jutniuk az amerikai tárgyalóknak Pekingben.

Fotó: Kallus Gyögy / VG

Az amerikai piacok pozitívan zártak, ezzel szemben az ázsiai tőzsdéken inkább profitrealizálás látható a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanságok, valamint a hongkongi tüntetések miatt. Hasonló kép rajzolódik ki a határidős indexeken is, így az európai és a magyar részvénypiacok is enyhe csökkenéssel indulhatnak.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzőjének kommentárja szerint is kisebb korrekcióval indulhat a kereskedés. A keddi emelkedés után profitrealizálásra lehet számítani a nyitást követően, mivel a nemzetközi hangulat kissé megromlott szerda reggelre elsősorban Donald Trump üzenetei miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.