BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyes zárás Európában

Vegyes, ám többségében pozitív indexekkel fejezték be a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok. A BUX történelmi csúcson zárt.

Enyhén emelkedő kezdés után vegyes, többségében pozitív indexekkel fejezték be a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,08 és 0,04 százalékkal erősödtek, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,04 százalék emelkedést mutatott a kereskedési idő végén.

  • Londonban 0,53 százalékkal végzett magasabban az FTSE-100 index a még nem hivatalos záróadatok alapján.
  • A DAX index Frankfurtban 0,14 százalékkal csökkent,
  • a párizsi CAC-40 index pedig 0,10 százalékkal emelkedett.
  • A madridi tőzsde 0,04 százalékos indexcsökkenéssel,
  • a milánói pedig 0,12 százalékos emelkedéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést.
  • A nemzetközi értékpapírpiacokat nem különösebben rendítette meg, hogy szerdán az amerikai képviselőház megszavazta a Donald Trump amerikai elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás elindítását. Az árfolyamindexek csekély elmozdulással vegyesen alakultak világszerte. Az Egyesült Államokban pedig a szerdai bizonytalan mozgás után csütörtökön már emelkedésnek indultak az árfolyamok. Kedden a főbb amerikai indexek rekordon zártak, úgyhogy csütörtökön újabb rekordokra lehet számítani.

    Csütörtökön két jegybanki döntés is magára vonhatta a tőzsdei befektetők figyelmét. A svéd Riksbank 25 bázispontos kamatemeléssel vetett véget a negatív alapkamat öt éve tartó időszakának.

    A brit jegybank pedig nem változtatott a 0,75 százalékos alapkamaton, 0,1 százalékra csökkentette viszont 0,2 százalékról negyedik negyedévi GDP-növekedési előrejelzését.

    Az olaj világpiaci ára a kereskedelmi feszültségek enyhülésének köszönhetően napok óta három havi csúcs közelében ingadozik. A világpiaci olajár a jelenlegi szinten a harmadik egymást követő hetet fogja tudni nyerséggel befejezni.

    Csütörtökön az európai piacok zárásakor a Brent nyersolaj ára 0,79 százalékkal állt magasabban a globális kereskedésben hordónként 66,69 dolláron, a WTI ára pedig 0,76 százalékkal 61,31 dollárra emelkedett.

    Az euró jegyzése 0,05 százalékkal áll erősebben 1,1117 dolláron, az arany spot ára 0,12 százalékkal unciánként 1476,94 dollárra emelkedett.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 287,88 pontos, 0,63 százalékos emelkedéssel, 45 944,68 történelmi ponton zárt csütörtökön.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.