BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább drágulhatnak a blue chipek

Sok múlik az OTP teljesítményén is.

Számításaink szerint a BUX év végi fair értékére 48 ezer pont adódik, ami mintegy 4 százalékos emelkedést sugall. Ez pedig elmarad a magyar piacra jellemző, kicsivel 8 százalék fölötti tőkeköltségtől. Sok múlik az OTP teljesítményén is, hiszen ez a részvény 40 százalék feletti súllyal szerepel az indexben, szemben a Mol és a Richter 25, illetve 21 százalékával. Tavaly az OTP-től a piac nem igazán várt eredménybővülést, de az idő előrehaladtával folyamatosan pozitív irányba változott, pedig az akvizíciókból származó profit még kismértékben jelent meg az eredményben. Gyakorlatilag a 2020-as eredménybővülés is csak az akvizíciókból adódó többleteredményt tartalmazza, organikus növekedéssel nem számol. Azaz az OTP okozhat pozitív meglepetést.

A Mol azért kerülhet be az emelkedők táborába, mert viszonylag nyomott áron forog, de az idén az azeri mezőben vásárolt részesedés is hoz majd eredményt, illetve az év vége felé a 2021 végén induló poliolüzem pozitív hatásaira is spekulálhatnak már a befektetők.

Fotó: VG

A Richternél a cariprazine nagyon jól teljesít az Egyesült Államokban, idén már egymilliárd dollár fölött lehet a bevétele. Ez pedig önmagában – költségmentesen – 60 milliárd forintot hozhat a Richter konyhájára. A hagyományos termékeknél is fordulat volt: az egyedi azonosító feltüntetésével kapcsolatos probléma az új csomagológépek beállításával megoldódott.

A Magyar Telekomnak a fokozódó verseny, a Vodafone–UPC és a Digi okozhat fejfájást, főként, ha a Digi mégis indulhatna az 5G-tenderen. Ugyanis akkor nemcsak a koncessziós díjak lehetnek magasabbak, hanem a Digi szert tehet újabb frekvenciákra is, amelyekkel a mobilfóniában is komoly versenytársa lehet a Telekomnak. Az év első felében inkább oldalazást mutathat a hazai piac, s a második felében jöhet egy 5-10 százalékos emelkedés. Sok múlik a világgazdasági folyamatokon is, ahol most lassú javulást várunk. Összességében 5–10 százalékos emelkedést az OTP-, a Richter- és a Mol-részvényeknél várunk, míg a Telekom inkább stagnálhat.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.