BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimális emelkedéssel indult a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 18,11 pontos emelkedéssel, 32 728,66 ponton nyitott csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,11 pontos emelkedéssel, 32 728,66 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,06 százalékkal erősödött.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője kommentárjában közölte, az OTP technikai képe meglehetősen negatívan fest, a bankpapír árfolyamában a következő fontos támasz 8200 forintnál található. A Mol esetében a 2000-2200 forint körüli szintekre érdemes figyelni.

Hozzátette, hogy a Richter árfolyamát a 6200 forintos szint foghatja meg, gyengülés esetén 6000 forintig eshet a részvények jegyzése. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is a 360 forintos szint felett mozog, egy új kereskedési sáv alakult ki 360-380 forint között.

A CIB elemzése szerint a koronavírus-járvány okozta helyzetben a piaci szereplőket és a döntéshozókat is csak az érdekli, hogy a gödör aljáról mikor és milyen ütemben tud kimászni a világgazdaság és az egyes gazdaságok.

A nagy kérdés mindenhol: hogyan oldjuk fel lassan a korlátozásokat úgy, hogy ne robbanjon be újból a járvány

– fogalmaztak. A CIB szerint egy hullámvasút vár ránk a következő hónapokban, ami alatt a döntéshozók az egészségügy túlterheltségének megakadályozása és a gazdasági leállás miatti károk enyhítése között egyensúlyoznak egy nagyon-nagyon vékony mezsgyén, mindez pedig egyet jelent az átmeneti szigorítások és átmeneti enyhítések váltakozásával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.