BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimális emelkedéssel nyitott a BUX

A BUX 35 470,31 ponton nyitott szerdán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,10 pontos emelkedéssel, 35 470,31 ponton nyitott szerdán.

A keddi záró értékéhez képest 0,05 százalékkal erősödött.

Iránykeresést várt az elemző a nyitás előtt

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kommentárjában kifejtette: iránykeresés várható a nyitásban a Budapesti Értéktőzsdén, miután kedden alábbhagyott a vételi kedv, a BUX index délelőtt nekifutott a 36 ezer pontos ellenállásnak, de lefordult onnan.

A vezető részvények közül az OTP a 9500 forintos szint felett tudott zárni, amely már fontos támaszként funkcionál.

A Mol árfolyamában nem változtak a meghatározó szintek, 2000 forintnál támasz, 2100 forintnál ellenállás található. A Richter emelkedése ismét megakadt a 7000 forintos ellenállásnál, kedden korrekció indult a papír árfolyamában, a támasz 6800 forintnál található. A Magyar Telekom jegyzése továbbra is a 380-400 forintos sávban mozog.

Varga Zoltán kitért arra, hogy

hamarosan a piacra kerülhet a Richter új gyógyszere, amely az Esmya helyére léphet.

A relugolix még fejlesztési-engedélyezési fázisban lévő nőgyógyászati szer, amelynek két indikációjához kapcsolódóan az értékesítési jogokat a Myovant Sciences-től vásárolta meg a hazai gyógyszergyártó. A Richter az értékesítés felfutásával 80 millió eurós éves árbevételt remél. A méhmióma kezelésére az EU-ban már 2021 második felében forgalmazható lehet a készítmény. Ennek kezelésére szolgált a Richter korábbi egyik sikerterméke, az Esmya, amelynek értékesítését az Európai Gyógyszerügynökség március 13-án függesztette, így idén már nem remél belőle bevételt a menedzsment, míg korábban 20 millió eurós forgalommal számoltak.

A CIB elemzői szerint a globális részvénypiacokon konszolidáció, kisebb nyereség-realizálás várható szerdán az előző napi ralit követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.