BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenéssel indult a kereskedés Magyarországon

A hétfői záró értékéhez képest 0,04 százalékkal gyengült a pesti tőzsde.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 14,62 pontos csökkenéssel, 34 964,79 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,04 százalékkal gyengült.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője korábban azt mondta, hogy bár mérsékelt emelkedés várható a nyitáskor, továbbra is törékeny lehet az enyhén kedvező nemzetközi befektetői hangulat.

Fotó: Földi D. Attila / VG

A vezető részvények közül az OTP árfolyama a 11 ezer forintos szintnél zárt, az elemző szerint amennyiben sikerülne tartósan felette maradnia, folytatódhat az emelkedés a 11 500 forintos szint irányába.

A Mol árfolyama tovább esett, hamarosan elérheti az árfolyama az 1700 forintos támaszt. A Richter jegyzése továbbra is a 6300-6700 forintos sávban mozog, a hétfői kereskedés során a 200 napos mozgóátlag fogta meg az árfolyamot. A Magyar Telekom jegyzése a 380 forintos támasz alá került, rövid távon 375 forintnál van a következő szint, de a technikai kép alapján várható a letörése – írta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.