BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenéssel zártak az európai tőzsdeindexek

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, miután a vártnál jobb eredményeket tartalmazó gyorsjelentések nem tudták ellensúlyozni a járvány által recesszióba taszított világgazdaság miatti aggodalmakat.

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, miután a vártnál jobb eredményeket tartalmazó gyorsjelentések nem tudták ellensúlyozni a koronavírus-járvány által recesszióba taszított világgazdaság miatti aggodalmakat.

  • A londoni FTSE-100 mutató 1,54 százalékos,
  • a frankfurti DAX-index 0,54 százalékos,
  • a párizsi CAC-40 index 1,43 százalékos,
  • a milánói FTSE MIB 0,71 százalékos, a madridi IBEX pedig 1,70 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,89 százalékos, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 1,03 százalékos, míg az euróövezeti EuroStoxx50 1,06 százalékos mínuszban zárt.

    A kínai feldolgozóipar és a feldolgozóiparon kívüli, főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő szektorok júliusi növekedését tükröző friss adatok kevésnek bizonyultak a hangulat javításához a második negyedéves amerikai és az európai GDP-adatok fényében. Az amerikai gazdaság teljesítménye évesítve 32,9 százalékkal csökkent, az euróövezeté pedig éves összevetésben 14 százalékkal a június 30-ával véget ért három hónapban. Az új koronavírussal fertőzöttek számának újbóli emelkedése pedig ismét a működés felfüggesztésére kényszerített bizonyos vállalatokat az Egyesült Államokban és a világ más országaiban is.

    Az európai technológiai vállalatok árfolyama emelkedett, miután az Apple és az Amazon az elemzői várakozásokat meghaladó eredményekről adott számot a csütörtöki New York-i tőzsdezárás után kiadott gyorsjelentésében. A Dialog Semiconductor német és az ASM International holland félvezetőgyártó vállalat egyaránt több mint két és fél százalékos pluszban zárt. A Nokia Oyj finn távközlési berendezés gyártó vállalat árfolyama 12,54 százalékkal ugrott meg, miután javította éves előrejelzését a jövedelmezőség erősödésének is köszönhetően.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.