BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokat várnak a befektetők a Netflixtől

A Netflix árfolyama közvetlenül a csúcsértékek közelében várja a gyorsjelentést, csaknem 70 százalékos emelkedés után.

Jövő kedden jelent harmadik negyedévéről a Netflix. A strea­ming­szolgáltató árfolyama közvetlenül a mindenkori csúcsértékek közelében várja a gyorsjelentést, csaknem

70 százalékos idei emelkedés után.

A várakozások optimisták, a pandémia miatt az otthonról élvezhető tartalmak szolgáltatása változatlanul szép kilátásokkal kecsegtet.

Kiemelt eleme a Netflix jelentéseinek az előfizetők számának alakulása. Az első fél évben megszerzett 26 millió fizető felhasználó majdnem annyi, mint az összes 2019-es, ezzel a bővüléssel nem lesz könnyű lépést tartani.

Igyekezett is hűteni a várakozásokat a második fél évvel kapcsolatban a Netflix, de nem lenne meglepő, ha a 2,5 millió új előfizetőre vonatkozó várakozást sikerülne felülmúlni. A bevétel hasonlóan sarkalatos kérdés.

Fotó: AFP

Az előző negyedév 25 százalékos növekedést hozott 2019 azonos időszakával összevetve,

az elmúlt három hónapra mindössze 20,6 százalék a várakozás – ilyen alacsony növekedési ütemre 2013 óta nem volt példa.

Ez elsősorban annak a következménye, hogy több országban alacsony, 3 dolláros előfizetéseket is kínál a vállalat, a járvány miatt a lakosság szintjén jelentkező gazdasági terhek pedig nem valószínű, hogy egyhamar lehetővé teszik az árak emelését.

A tartalomgyártással kapcsolatos információkra is érdemes figyelni. A legtöbb produkciót leállították, ennek azonban rövid távon pozitív a hatása, mivel jelentősen csökkentek a Netflix költségei, ami az előző negyedévben 900 milliárd dolláros free cash flow-t eredményezett,

a működési profitmarzsot pedig 22,1 százalékra emelte.

Ha a versenytársak is hasonló cipőben járnak, nem valószínű, hogy érzékelhető hátrány a Netflixnek a kimaradás.

A versenytársak miatt inkább fájhat a feje a cégnek, főleg a Disney miatt, amely nemrég jelentette be, hogy a streamingre helyezi a fókuszt. A mindenkori csúcsok közelében, rendkívül magas árazás mellett érdemes óvatosan bánni a vételekkel, de egy kitörés az 550 dolláros árfolyamszint fölé, egy pozitív jelentés mellett, újabb momentumot adna vételi oldalon a papírnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.