BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Levegőben lóg az OTP

Ma újra felfelé indult a bankpapír árfolyama, de 700 forintos mélység tátong alatta támasz nélkül.

A tegnapi pánik után ma újra felfelé indult a bankpapír árfolyama, de 700 forintos mélység tátong alatta támasz nélkül.

A tegnapi eladási hullámban 13 500 forintról fordult le az OTP és 12 980 forinton zárt. Míg ma reggel 60 forintos réssel nyitott, majd délelőtt milliárdos forgalommal 1-2 százalékos pluszban mozgott, 13 200 forint körül jegyezték.

Technikailag érdekes a kép, mert az OTP részvényét a 13 500 forintos ellenállási szint közelében érték a londoni hírek és a tőzsdepánik, ám igazán erős támasz csak 12 500 forintnál található, ami a korábbi kitörési pont

– mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Szerinte most a levegőben lóg a részvény, két erős technikai szint között nagyjából félúton.

Fotó: VG

Ezért az újabb emelkedés előtt egészségesebb lett volna, ha a kurzus előbb teszteli a 12 500 forintos támaszt, s csak utána indul újból a 13 500 forintos ellenállás irányába, mert így technikai szempontból nagy a bizonytalanság, akár már délután fordulhat a hangulat, a sávon belüli pattogás még különösebb hírt sem igényelne – tette hozzá az elemző.

Az OTP különösen ki van téve a magyar piac hangulatingadozásainak, mert Londonból vagy Frankfurtból nézve, az OTP a „magyar papír”, egyszerűen azért, mert külföldi nagy befektetők a pesti tőzsdéből csak ezt az egy részvényt látják.

Ezt veszik, ha jó a hangulat, ezt adják, ha rossz. És ezt még tovább erősíti a karácsonyi illikvid piac. Az év utolsó két hetére már sok befektető zárja a számláit. Kevesen vannak a piacon, ilyenkor kisebb pakettekkel is nagyot lehet lódítani a kurzuson, ami növeli a volatilitást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.