BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még van tere az OTP esésének

A 13 163 forintos támasz szintnél kínálhat vételi lehetőséget a korrigáló OTP.

Negyedik napja esik az OTP, miután 14 ezer forintnál letört az árfolyam egy tavaly november óta tartó emelkedő trendvonalat, majd többször sikertelenül visszatesztelte a technikai szintet. Immár jól láthatóan kirajzolódik a grafikonon a negatív korrekció.

A korrekció során a 30 napos mozgóátlag jelenti az első komolyabb támaszt 13 532 forintnál, ezt követően az emelkedésre mért, 23,6 százalékos Fibonacci-szint 13 163 forintnál – mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője.

Fotó: Akos Stiller/Bloomberg /Getty Images

Szerinte az indikátorok egyértelműen lefelé mutatnak, így folytatódhat a negatív irányú mozgás. Ugyanakkor vételi lehetőséget kínálnak a fordulós jelzések, amire a támaszok közelében adódhat alkalom. És a két támasz közül, inkább a 13 163 forintnál húzódó alsó kínál sanszosabb vételi lehetőséget – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.