BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy forgalommal tesztelt az OTP

11 órakor ráragadt egy ellenállásra a bank részvény kurzusa, s utána órákon át ott birkóznak a vevők és az eladók.

90 forintos réssel nyitotta az évet az OTP árfolyama.

Ráadásul, a résben hagyott egy technikai szintet 13 430 forintnál, amit az erőteljes 13 450 forintos nyitással egyszerűen átugrott a kurzus. Ezt követően 1-2 százalékos pluszban mozogva, szinte rátapadt a kurzus a 13 600 forintos szintre, s ott oszcillált egy szűk, 50 forintos sávban.

Fotó: Világgazdaság / Kallus György

Ellenállási szint a decemberi lokális csúcs 13 630 forintnál, míg a támasz a ma reggel réssel átugrott 13.430 forintos szint

– mondta Miró József, az Erste vezető elemzője. Szerinte a technikai kép pozitív, a most tesztelt ellenállás áttörése esetén 14 095 forintig nyílna tere a további emelkedésnek,

Az OTP forgalma délután már a 3 milliárd forintot közelítette. Mivel ez a részvény a „magyar papír”, amit a külföldiek is vesznek, ha jó a pesti parketten a hangulat. Ezért az OTP nyitánya az egész BÉT számára ígéretes lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.