BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedő hullám jöhet az OTP piacán

Pozitív befektetői hangulat esetén, jövő héten a rövid távú csökkenő trendvonal áttörése nyithat teret, technikai alapon 14 360 forintig.

Amennyiben a nemzetközi befektetői hangulat pozitív marad, a jövő héten érdemes lesz figyelni a technikai szintekre az OTP grafikonján.

Egy rövid távú csökkenő trendvonal közelében akadt el az emelkedés a bankpapír piacán, mely továbbra is rendkívül fontos ellenállást képez 13 930 forintnál

– mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: a visszaesést egyelőre megtartotta a 13 678 forintnál húzódó 30 napos mozgóátlag, melyre szinte ráült pénteken a kurzus. így kezd izgalmassá válni a technikai kép.

Fotó: Akos Stiller/Bloomberg/Getty Images / Akos Stiller/Bloomberg/Getty Images

Ha az árfolyamnak sikerülne szignifikánsan áttörni a következő időszakban a 13 930 forintnál feszülő ellenállást

– folytatta az elemző, akkor újabb lendületet vehet az emelkedés. Első körben a januári lokális csúcspontig, mely már tavaly márciusban is lokális csúcspont volt, vagyis stabil ellenállási szint 14 360 forintnál.

Mivel az árfolyamkilengéseket számszerűsítő RSI indikátor mélyen visszasüllyedt a normál tartományba, így van lehetőség egy nagyobb emelkedő hullámra is. Az első ellenállási zóna áttörését követően hosszabb távon a 15 ezer forint körüli szintek kerülhetnek képbe.

Pénteken kora délután az OTP árfolyama egymilliárdos forgalommal a 13 700 forintos szinten stagnált. Napközben szinte ráült a 30 napos mozgóátlagra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.