BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken

Nagy indexemelkedéssel indult a kereskedés.

A várakozáson felüli eredménybeszámolóknak köszönhetően nagy indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon. 

  • A DJIA-30 index 1,18 százalékos,
  • az S&P-500 index 0,98 százalékos,
  • a NASDAQ Composite index 1,01 százalékos emelkedéssel kezdte a csütörtöki kereskedést.

Szerdán a DJIA index változatlanul zárt, az S&P- és NASDAQ-indexek emelkedtek.

Fotó: Shutterstock

A JPMorgan és a BlackRock várakozáson felüli beszámolóját követően hasonlóan pozitív meglepetéssel szolgáltak a Citigroup, a Wells Fargo, a Bank of America, a Morgan Stanley és az UnitedHealth is. A részvények egy és három százalék közötti erősödést értek el a tőzsdén kívüli forgalomban a csütörtöki nyitás előtt. 

Az olajár újbóli emelkedésével az energiaipari cégek részvényei is erősödtek. A Chevron Corp és az ExxonMobil egy százalék körüli emelkedést ért el. Az olajár növekedése az amerikai üzemanyag- és olajtermékkészletek vártnál nagyobb múlt heti csökkenésére vezethető vissza. Az olajpiac emellett nem tartja kizártnak azt sem, hogy az emelkedő gázárak miatt a téli hónapokban a korábban becsültnél nagyobb kereslet mutatkozik majd az olaj iránt. 

Az amerikai tőzsdék nyitásakor a WTI ára 0,86 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, 81,13 dolláron, a Brent ára pedig 1,14 százalékkal emelkedett, 84,13 dollárra. Az arany spotára 0,31 százalékkal, unciánként 1798,25 dollárra ment fel, az eurót 0,01 százalékkal jegyzik magasabban, 1,1597 dolláron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.