BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezért is erősödhetett kedden a forint

A Biden-adminisztráció a Bloomberg értesülése szerint tájékoztatta a Kremlt, hogy hajlandó tárgyalni arról, hogy Oroszország ellenőrizhesse, nincsenek-e támadó Tomahawk cirkálórakéták a NATO romániai és lengyelországi rakétavédelmi bázisain.

Az amerikai javaslat célja, hogy eloszlassa Moszkva aggodalmát, mely szerint az indítóállásokat Oroszország célba vételére használhatják.

Egy meg nem nevezett forrás azt mondta, bármilyen megállapodásra csak a szövetségesekkel, különösen Lengyelországgal és Romániával folytatott megbeszélések után kerülhetne sor, és az orosz félnek is viszonoznia kellene a gesztust számos bázis esetén, amelyek földi indítású fegyvereknek adnak otthont.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden telefonon beszélt amerikai hivatali partnerével, Antony Blinkennel, valamint kedden tárgyalt Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor is, amely a forint árfolyamát is megmozgathatta. Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője a szerdai kommentárjában úgy fogalmazott: „A forint és a régió is keresi az irányt, kismértékben gyengülve az előző napi nyereség után.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.